ONTSTAAN VAN LUCHTBRUG

Luchtbrug is een initiatief van het Radboudumc. Luchtbrug is in 2010 opgezet door kinderlongarts Peter Merkus met het doel om de zorg voor kinderen met astma goedkoper, vriendelijker, en toegankelijker te maken. Bijna 15 jaar later is Luchtbrug uitgegroeid tot de grootste leverancier voor digitale zorg voor kinderen met astma en voor mensen met taaislijmziekte in Nederland. In 2023 hebben we besloten om onze doelgroepen uit te breiden voor iedereen met een longaandoening.

Onze Visie

Wij geloven dat de beste digitale longzorg toegankelijk moet zijn voor zowel de veel voorkomende als de extreem zeldzame aandoeningen. Iedereen moet de kans krijgen om zelf de regie te houden over zijn/haar aandoening. Daarnaast geloven wij dat digitale zorg altijd moet aansluiten bij het perspectief van de patiënt en de zorgverlener, zonder financieel gewin.

Onze Missie

Ons ultieme doel is: De beste digitale longzorg, met elkaar en voor iederéén. Dat willen we bereiken in drie stappen.

We streven niet alleen naar co-creatie, maar ook naar co-eigenaarschap. Wij willen iedereen de mogelijkheid bieden een bijdrage te geven aan Luchtbrug en eigenaar te worden van hun bijdrage. Dit resulteert in gecentraliseerde expertise die snel toegankelijk is voor iedereen.

Iedereen met een longaandoening moet gebruik kunnen maken van Luchtbrug. Daarom maken wij geen onderscheid tussen longaandoeningen en proberen we ook innovatieve en generieke oplossingen te bedenken die voor iedereen behulpzaam zijn. Dit allemaal zonder winstoogmerk of verantwoordelijkheden naar investeerders.

Wetenschappelijk bewijs staat bij Luchtbrug voorop. Zo weten we zeker dat onze digitale zorg patiënten en zorgverleners ook echt verder helpt.

Meer weten?

Interesse in Luchtbrug?

Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over Luchtbrug!

Hoe wij werken

Ontdek hoe we bij Luchtbrug te werk gaan en hoe Luchtbrug functioneert en ondersteunt.