Ademruimte voor iedereen

Goede digitale zorg moet voor iedereen met een longaandoening beschikbaar zijn, ongeacht hoe vaak deze voorkomt. Als een ziekenhuis Luchtbrug gebruikt, kan elke longaandoening er gebruik van maken, zonder onderscheid tussen zorgpaden.

Chatbericht van de patient: Hoi, ik heb een vraag.
Patiënt leest berichten op zijn laptop

Regie over je leven

Meer dan 1.2 miljoen mensen in Nederland hebben een chronische longaandoening. Met Luchtbrug willen we mensen met een longaandoening meer grip op hun aandoening geven. Dit doen we door ervoor te zorgen dat je weet wanneer het goed of niet goed met je gaat, en wat je in deze gevallen moet doen. Hierdoor ben je minder afhankelijk van je behandelaren en heb je meer regie over je leven.

Meer thuis, minder in het ziekenhuis

Niemand wil in het ziekenhuis zijn als het niet hoeft. Iedereen met een longaandoening heeft wel eens een ziekenhuisbezoek gehad dat eigenlijk helemaal niet nodig was. Met Luchtbrug zorgen we ervoor dat deze onnodige ziekenhuisbezoeken overgeslagen kunnen worden. Hierdoor hoef je alleen naar het ziekenhuis als het echt nodig is.

AANDOENINGEN DIE WE BEHANDELEN

We proberen zoveel mogelijk mensen te helpen om hun aandoening de baas te blijven

Illustratie van een vrouw met een puffer

Astma

Astma is een aandoening waarbij mensen last hebben van periodes met kortademigheid, en een lastige, vaak piepende ademhaling. Mensen voelen zich dan vaak benauwd en kunnen zich minder goed inspannen. Hiervoor krijgen mensen medicatie. Deze periodes, of aanvallen, worden soms uitgelokt door prikkels zoals huisstofmijt of pollen.
Illustratie van een man die hoest

Cystic fibrosis

Cystic fibrosis (CF) is een aangeboren aandoening waarbij vaak de longen aangedaan zijn. Mensen met CF hebben last van taai slijm in de longen. Daardoor ontstaan ophopingen van het taaie slijm. Dit kan lijden tot ontstekingen en infecties. Hierdoor gaat de longfunctie achteruit.
Illustratie van een man die naar zijn borst grijpt

COPD

COPD is een longaandoening waarbij de longen beschadigd zijn. Hierdoor zijn de longen langdurig ontstoken (chronische bronchitis) en zijn de longblaasjes beschadigd (longemfyseem). COPD is niet te gelezen en mensen gebruiken hiervoor vaak levenslang medicatie.

Meer weten?

Waar wij voor staan

Lees over ons initiatief en hoe we de toekomst van de zorg voor ons zien.

Ons team

Ontdek wie er allemaal actief betrokken zijn bij Luchtbrug om jou te kunnen helpen.